Succesvolle workflow-implementatie: tips en trucs

Stel je eens voor: je werknemers zijn regelmatig overweldigd door een overvloed aan taken, miscommunicatie en vertragingen in projecten. Het ontbreekt aan structuur en inzicht in de voortgang van het werk. Dit zorgt voor frustratie, vertragingen en een gebrek aan overzicht.

Gelukkig is er een oplossing die je kan helpen om deze uitdagingen aan te pakken: de implementatie van een workflow management tool. In dit artikel delen we tips en trucs om je te helpen bij de succesvolle implementatie van een workflow management tool in je organisatie.

Waarom werken met workflows?

Het werken met workflows heeft verschillende voordelen voor zowel de werknemer als de werkgever:

 • Alle werkprocessen zijn overzichtelijk weergegeven en taken zijn duidelijk verdeeld
 • De voortgang van processen is voor iedereen duidelijk
 • Deadlines zijn inzichtelijk en worden niet meer gemist
 • Je bespaard tijd, doordat je je beter prioriteiten kunt stellen
 • Werkgevers hebben inzicht in waar hun werknemers staan en wie er sturing nodig heeft

Goed workflow management biedt werknemers een duidelijk overzicht van de werkprocessen, waardoor ze beter kunnen plannen en hun taken efficiënt kunnen indelen. Dit resulteert in een hogere productiviteit en een verminderde kans op het missen van deadlines. De implementatie kan wel een uitdaging zijn, om dit succesvol te laten verlopen geven we een aantal tips.

De implementatie

Ben jij overtuigd van het werken met workflows en wil je hiervoor een tool gebruiken? Wij hebben een aantal tips voor je:

 • Betrek werknemers bij het proces. Laat zien wat de meerwaarde is voor hen en hoe een tool hun werk makkelijker kan maken.
 • Maak een implementatie plan, zodat voor iedereen duidelijk is wanneer er met de tool gewerkt zal gaan worden.
 • Maak een gezamenlijk start, zodat iedereen met de juiste kennis begint.
 • Zorg voor een goede hulplijn. Er zullen werknemers zijn die meer moeite zullen hebben met het werken met de tool, deze werknemers zullen meer ondersteuning nodig hebben.
 • Worden er vaak dezelfde vragen gesteld? Houd een bestandje bij met veel voorkomende vragen.
Flow Monitor

Overtuigd dat een workflow management tool ook iets voor jou onderneming zou kunnen zijn? Flow Monitor is een nieuw gebruiksvriendelijk workflow management systeem, speciaal ontworpen voor accountant- en administratiekantoren. Het heeft alleen de functionaliteiten die echt gebruikt worden. Dit maakt het eenvoudig en overzichtelijk in gebruik. Met Flow Monitor kun je moeiteloos workflows creëren voor essentiële taken zoals jaarrekeningen, managementrapportages en aangiftes. Je hebt de volledige vrijheid te bepalen welke workflow het beste bij jouw kantoor past.

Heb je vragen over wat Flow Monitor zou kunnen betekenen voor jouw onderneming? Wij staan voor je klaar om je te adviseren. Neem contact met ons op of vraag een gratis demo aan.

Wil je deze slimme planner zelf ervaren?

Binnen 5 minuten is je account opgezet.

Wil je meer weten over deze slimme planner?

Neem dan nu contact op!

Bekijk ons ​​laatste

nieuws en artikelen

 • Alle berichten
 • Nieuws
 • Uncategorized
Workflows
In het streven naar een efficiëntere en foutloze boekhouding vormen geautomatiseerde processen en workflow management tools een onmisbare schakel.
Klant verhaal
In hedendaagse administratie- en accountancykantoren, waar de druk hoog is en deadlines constant veranderen, is het vinden van stabiliteit een uitdaging. Dit is het verhaal van velen, maar er is hoop!
digitalisering
In dit artikel lees je over de impact van digitalisering binnen de accountancy en administratiesector. Is digitalisering een kans of juist een uitdaging? Hoe kan Flow Monitor hierbij ondersteunen?
keuze juiste tool
het kiezen van de juiste planningstool voor jouw kantoor kan een uitdaging zijn. In dit artikel lees je over de verschillende onderwerpen waar je aan moet denken bij het kiezen van de juiste planningstool.
teamwork
Flow Monitor kan je helpen om de kunst van effectieve teamplanning te beheersen. Of je nu een klein team leidt of verantwoordelijk bent voor een grotere groep, vandaag zullen we je voorzien van waardevolle inzichten en praktische tips om je teamplanning te optimaliseren en samenwerking naar een hoger niveau te tillen.
implementatie work flow management
In dit artikel delen we tips en trucs om je te helpen bij het succesvol implementeren van een workflow management tool in je organisatie. Overtuigd dat een workflow management tool ook iets voor jou onderneming zou kunnen zijn? Flow Monitor is een nieuw gebruiksvriendelijk workflow management systeem, speciaal ontworpen voor accountant- en administratiekantoren.